Wees helder met ontbindende voorwaarden en boetebeding

Als u een huis koopt, kunt u in de koopovereenkomst verschillende ontbindende voorwaarden opnemen, bijvoorbeeld dat u de financiering rond moet krijgen, of een huisvestingsvergunning moet krijgen. Met ontbindende voorwaarden voorkomt u dat u – als de koop op die gronden niet doorgaat – een boete moet betalen.


Elke koopovereenkomst bevat een boetebeding voor het geval u na het zetten van uw handtekening toch niet kunt afnemen. Omdat beding te kunnen laten uitvoeren moet u een bankgarantie stellen van 10% van de koopsom, of dat bedrag als waarborgsom storten op onze derdengeldrekening.

Als u buiten redenen van de ontbindende voorwaarden onverhoopt niet kunt afnemen (u ziet alsnog af van de koop), dan kunnen de hieruit voortvloeiende boete en eventuele schadevergoeding voor grote financiële problemen zorgen. Het heeft u dan veel geld gekost en u heeft nog steeds geen huis.

Wilt u meer weten over ontbindende voorwaarden en boetebeding in de koopovereenkomst? Bel ons of klik op de link onder het kopje “Meer informatie” en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.