Verklaring geen bezwaar per 1 juli 2011 afgeschaft

Het preventieve toezicht voor onder meer oprichting van een BV en statutenwijziging van een BV is aan de laatste maanden van zijn bestaan bezig. Op 1 juli 2011 treedt een systeem in werking van doorlopende controle op rechtspersonen op mogelijk misbruik. Niet meer vooraf, maar tijdens het bestaan van de rechtspersoon.


Hiermee is een belangrijke hindernis voor het oprichten van een BV weggenomen. Er zijn nog meer hindernissen die opgeruimd gaan worden. Dat gebeurt op zijn vroegst per 1 januari 2012. Het is de bedoeling dat dan ook de stortingsplicht van € 18.000,- vervalt en dat bestaande beperkingen bij de financiering van overnames worden geschrapt. De verplichte blokkeringsregeling vervalt ook, wat de schriftelijke besluitvorming in de aandeelhoudersvergadering gemakkelijker maakt.

In de sfeer van aansprakelijkheid als bestuurder van uw bedrijf zal het risico per 1 januari toenemen.

Wilt u meer weten over het voorkomen van risico's onder het nieuwe toezichtstelsel? Of bent u van plan een BV op te richten? Bel ons of klik op de link onder het kopje “Meer informatie” en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.