Studieschuld soms probleem bij verkrijgen hypotheeklening

Financiële instellingen zoals banken en verzekeringsmaatschappijen blijken studieschuld steeds zwaarder te laten meewegen bij de beslissing om hypotheekleningen te verstrekken. Studenten met een hoge studieschuld maken zelfs weinig kans.


Ook al vroegen banken ook voor de crisis al naar de aanwezige schulden, het beleid is inmiddels flink aangescherpt. Vooral voor starters op de woningmarkt is dat een probleem. Voor afgestudeerde studenten met een studieschuld is de verleiding groot om de studieschuld te verzwijgen bij de hypotheekaanvraag. Studieschulden worden namelijk niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie..

Tijdens de studie geld lenen, niet alleen voor direct aan de studie gerelateerde zaken zoals wonen en eten, maar bijvoorbeeld ook voor andere – minder voor de studie benodigde – consumptieve uitgaven, kan dus vervelende gevolgen hebben.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om na uw studie een hypotheeklening te verkrijgen? Bel ons of klik op de link onder het kopje “Meer informatie” en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.