Regeling terbeschikkingstelling privépand in BV/NV uitgebreid

Beschikt u als echtgenoten samen over een privépand dat u wilt inbrengen in uw BV of NV? Sinds vorige maand hoeft u daar geen aparte vennootschap meer voor op te richten. Dat heeft de minister van Financiën op verzoek van de Tweede Kamer bepaald. U moet dan echter wel samen eigenaar van het pand zijn en samen alle aandelen in de betreffende vennootschap hebben.


Van 1 januari 2010 tot 1 januari 2011 kan een onroerende zaak zonder inkomstenbelasting en/of overdrachtsbelasting worden ingebracht in uw BV of NV. Deze doorschuiffaciliteit kan ook gelden als er sprake is van mede-eigendom van de betreffende onroerende zaak. Tot vorige maand was daarbij de voorwaarde dat de gezamenlijke eigenaren de onroerende zaak inbrengen in een daar speciaal voor opgerichte BV of NV. Dat gold ook voor in gemeenschap van goederen getrouwde echtgenoten.

Halverwege juli 2010 heeft de minister echter bepaald dat voor inbreng van onroerend goed dat tot een algehele of beperkte gemeenschap van goederen behoort, geen nieuwe vennootschap hoeft te worden opgericht. Wel wil de minister dat de partners in die gevallen samen gerechtigd zijn tot de onroerende zaak en alle aandelen in de bestaande vennootschap hebben.

Wilt u weten op welke manieren u een onroerende zaak zo voordelig mogelijk in uw vennootschap inbrengt? Bel ons of klik op de link onder het kopje “Meer informatie” en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.