Vastgoed

Huis op naam van kinderen riskanter dan voorheen

Staat uw huis op naam van uw kinderen? Tot 2010 leverde dat flink  fiscaal voordeel op, vanaf 2010 niet meer. Uw kinderen lopen nu het risico over de meerwaarde ten tijde van uw overlijden erfbelasting te moeten betalen.  Lees meer >

Overbruggingsverhuur huis in verkoop

Het komt maar al te vaak voor. Misschien ook in uw geval. U hebt al een ander huis gekocht en het huis dat u achterlaat staat al veel te lang naar uw zin te koop. Met alle dubbele lasten van dien.

U mag uw te koop staande huis tijdens de verkoopperiode op grond van de Leegstandwet tijdelijkverhuren. Dat heet ”overbruggingsverhuur” en is mogelijk ook voor u interessant. De fiscale nadelen daarvan zijn tijdelijk weggenomen.

Lees meer >

Energielabel aantrekkelijk bij (ver)koop huis

Het energielabel geeft informatie over de mate van energiezuinigheid van een huis. Hoe zuiniger, hoe aantrekkelijker een huis wordt. Het energielabel als extra (ver)koopargument! Omdat kopers en verkopers nog geen boete krijgen als het label ontbreekt, lijkt ook de noodzaak – en de animo – niet groot te zijn. Trek u er niets van aan, doe er zelf uw voordeel mee. Hoe?

Lees meer >

Eerste huis voor samenwoners vol drempels

Als je gaat samenwonen of al samenwoont heb je veel minder mogelijkheden om op wettelijke rechten terug te vallen dan wanneer je getrouwd bent. Je kunt veel van die rechten wel krijgen, maar dan moet je ze wel zelf regelen. Nu de economie weer aantrekt, trekt ook de huizenverkoop aan “starters” weer aan. Als samenwoner koop je een huis vol met juridische drempels. Hoe ze te slechten ….

Lees meer >

Voorkom risico's bij vroege sleuteloverdracht

U bent blij dat zich een koper voor uw huis heeft gemeld. Eén wens hebben de kopers nog: zij willen zo snel mogelijk na het tekenen van de koopovereenkomst aan de slag in hun nieuwe onderkomen. Op een moment dat de echte "levering" nog niet heeft plaatsgevonden. Wat zijn voor u de risico's en hoe voorkomt u ze?

Lees meer >

Lidmaatschap Vereniging van Eigenaars verplicht

U wilt een appartement kopen en moet dan verplicht lid worden van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Wat is dat eigenlijk, een Vereniging van Eigenaars? En waarom zou u daar verplicht lid van moeten worden?

Lees meer >

Nieuwbouwmarkt trekt aan, let op de voorwaarden

De nieuwbouwmarkt trekt aan. De vraag naar nieuwbouwwoningen neemt voorzichtig toe. Nieuwbouwwoningen zijn 15% goedkoper geworden in vergelijking met een jaar geleden. De bouw van nieuwbouwwoningen gaat meestal via een compleet bouwproject van meer woningen tegelijk. Waar moet u op letten als koper van een nieuwbouwwoning?

Lees meer >