Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt.
Lees meer >Het komt maar al te vaak voor. Misschien ook in uw geval. U hebt al een ander huis gekocht en het huis dat u achterlaat staat al veel te lang naar uw zin te koop. Met alle dubbele lasten van dien.
U mag uw te koop staande huis tijdens de verkoopperiode op grond van de Leegstandwet tijdelijkverhuren. Dat heet ”overbruggingsverhuur” en is mogelijk ook voor u interessant. De fiscale nadelen daarvan zijn tijdelijk weggenomen.
Lees meer >Het energielabel geeft informatie over de mate van energiezuinigheid van een huis. Hoe zuiniger, hoe aantrekkelijker een huis wordt. Het energielabel als extra (ver)koopargument! Omdat kopers en verkopers nog geen boete krijgen als het label ontbreekt, lijkt ook de noodzaak – en de animo – niet groot te zijn. Trek u er niets van aan, doe er zelf uw voordeel mee. Hoe?
Lees meer >Als je gaat samenwonen of al samenwoont heb je veel minder mogelijkheden om op wettelijke rechten terug te vallen dan wanneer je getrouwd bent. Je kunt veel van die rechten wel krijgen, maar dan moet je ze wel zelf regelen. Nu de economie weer aantrekt, trekt ook de huizenverkoop aan “starters” weer aan. Als samenwoner koop je een huis vol met juridische drempels. Hoe ze te slechten ….
Lees meer >
U bent blij dat zich een koper voor uw huis heeft gemeld. Eén wens hebben de kopers nog: zij willen zo snel mogelijk na het tekenen van de koopovereenkomst aan de slag in hun nieuwe onderkomen. Op een moment dat de echte "levering" nog niet heeft plaatsgevonden. Wat zijn voor u de risico's en hoe voorkomt u ze?
Lees meer >