In verband met de verscherpte richtlijnen van RIVM en de Rijksoverheid heeft Dijkstra Jansen Bergman Notarissen besloten per direct een aantal maatregelen te treffen:

  1. Wanneer u last hebt van de bekende Corona verschijnselen of in contact bent geweest met personen die besmet zijn (geweest) verzoeken we u ons kantoor niet te bezoeken maar telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen.
  2. Voor veel rechtshandelingen bestaat de mogelijkheid volmacht te verlenen aan onze medewerkers. Indien u dit wenst verzoeken wij u om daarvoor contact met ons op te nemen.
  3. Wij gaan terughoudend om met onaangekondigd bezoek zonder voorafgaande afspraak. In verband hiermee verzoeken wij u ons kantoor niet te bezoeken als u hiervoor geen telefonische of schriftelijke afspraak heeft gemaakt. We hanteren de normale openingstijden zolang dit mogelijk is (en mag).
  4. Een aantal van onze medewerkers zal vanuit huis werken. Er zijn per afdeling derhalve minder mensen aanwezig waardoor onze dienstverlening mogelijk anders is dan u van ons gewend bent. De collega's die op kantoor zijn geven geen hand en houden gepaste afstand. Wij vragen hiervoor uw begrip.
  5. Wij vragen u niet meer mensen naar afspraken mee te nemen dan nodig is. Bij het ondertekenen van bescheiden worden alleen diegenen toegelaten, die in de documenten worden genoemd. Ook financiële tussenpersonen, makelaars en overige verwijzers zullen derhalve niet meer aanwezig kunnen zijn bij de ondertekening.
  6. Financiële tussenpersonen, makelaars en overige verwijzers wijzen wij tenslotte op het volgende:

Inmiddels is de werkdruk als gevolg van de maatregelen op ons kantoor en op dat van collega-notariskantoren zo groot geworden dat wij helaas niet meer kunnen voldoen aan een verzoek om afspraken naar een vroeger tijdstip te verzetten. Ook van nieuwe zaken, waarvan het tekenen binnen een maand na ontvangst dient te geschieden, kunnen we de gewenste datum van tekenen niet garanderen.

Teneinde te voorkomen dat de werkdruk voor onze medewerkers nog hoger en mogelijk te hoog wordt, verzoeken wij u de communicatie hierover te beperken.

Zoals u van ons gewend bent zullen we onze uiterste best doen aan uw wensen te voldoen. We rekenen op uw begrip.

Wij zullen op advies van de Rijksoverheid deze maatregelen in ieder geval tot 1 september 2020 hanteren.