Nieuwbouwmarkt trekt aan, let op de voorwaarden

De nieuwbouwmarkt trekt aan. De vraag naar nieuwbouwwoningen neemt voorzichtig toe. Nieuwbouwwoningen zijn 15% goedkoper geworden in vergelijking met een jaar geleden. De bouw van nieuwbouwwoningen gaat meestal via een compleet bouwproject van meer woningen tegelijk. Waar moet u op letten als koper van een nieuwbouwwoning?


Naast een koopovereenkomst hebt u als koper van een nieuwbouwpand ook te maken met een aannemingsovereenkomst. Wat zijn de juridische gevolgen van de bepalingen in zo'n overeenkomst? Hoe kunnen geschillen over nakoming van de overeenkomst worden voorkomen? Vaak is het ingewikkelde materie met veel juridisch jargon.

Voordat u uw handtekening zet onder de koopovereenkomst moet u zeker weten dat u alles wat van belang is, hebt geregeld. Bijvoorbeeld de ontbindende voorwaarde dat u de financiering rond krijgt. Maar ook moet u voldoende duidelijk zijn wat de bij de aannemingsovereenkomst behorende algemene voorwaarden van het bouwproject inhouden. Daarin staat welke rechten en plichten u als koper hebt en welke rechten en plichten de aannemer heeft.

Ingewikkelde materie, voor ons dagelijkse kost. Bent u van plan een nieuwbouwwoning te kopen? Klik dan op de link onder het kopje “Meer informatie” en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.