Niet-ingeschreven VVE kost u € 16.500 boete

Sinds 2009 geldt voor Verenigingen van Eigenaren (VVE) een verplichting tot inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Net iets meer dan de helft van de 115.000 VVE's heeft inmiddels aan die verplichting voldaan. Het niet voldoen aan de inschrijvingsplicht is een economisch delict. Met als gevolg kans op € 16.500 boete, waarvoor u als lid van een VVE hoofdelijk aansprakelijk bent!


Als een Vereniging van Eigenaren de verplichting tot inschrijving blijft negeren, komt de boete van € 16.500 steeds dichterbij. Het einde van gedogen – nu al meer dan anderhalf jaar – lijkt in zicht. U bent als appartementseigenaar verplicht lid van uw VVE. Dat hoort bij de aankoop van uw appartement. Veel van de VVE's in ons land vergaderen niet, storten geen geld in een onderhoudsfonds en hebben zelfs geen administratie.

Appartementseigenaren weten over het algemeen niet dat zij hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de boete die kan worden opgelegd. En, als het reservefonds van uw VVE niet voldoende geld in kas heeft kan er zelfs beslag gelegd worden op uw privé geld en bezittingen.

En om dat te verhalen op het bestuur van uw VVE is ook weer lastig. U kunt de gevolgen van een slapende VVE niet zo gemakkelijk afschuiven op het bestuur daarvan. U wist namelijk dat de VVE niet actief was en dat er nooit een vergadering was. Voorkom de risico's en neem initiatief.

Wilt u weten welke risico's u loopt en hoe u zich daartegen kunt wapenen? Of wilt u weten hoe u uw VVE leven inblaast? Bel ons of klik op de link onder het kopje “Meer informatie” en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.