Google mag gegevens rechtspersonen openbaar maken

Mag de zoekmachine Google de naam- en adresgegevens van uw stichting – of andere rechtspersoon – ongevraagd op Internet zetten? Die vraag is vooral actueel als u bijvoorbeeld een stichting heeft opgericht met uw eigen naam in de stichtingsnaam en uw eigen adres als stichtingsadres. Wel of geen inbreuk op uw privacy?


Op Google Maps en Google Street wordt onder meer ook het pand bij een adres getoond. Velen zullen dit een inbreuk op hun privacy vinden. Aan de orde is de vraag of Google met deze handelwijze gegevens in de zin van de Wet Bescherming Persoonsgegevens openbaar maakt. De rechter vindt van niet.

De wet Bescherming Persoonsgegevens geldt alleen voor natuurlijke personen. Een rechtspersoon – zoals de stichting, vereniging, BV en dergelijke – valt hier niet onder. Het maakt daarbij ook niet uit of de naam van een natuurlijke persoon in de naam van de stichting is verwerkt.

Wilt u meer weten over de naamgeving van rechtspersonen? Bel ons of klik op de link onder dit artikel en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.