Echtscheiding via de notaris

Het kabinet is er niet in geslaagd om het indienen van een echtscheidingsverzoek bij de rechtbank minder belastend te maken voor echtgenoten. De Eerste Kamer houdt vast aan een verplichte rol voor de advocaat. En dat terwijl het kabinet had geconstateerd dat veel scheidende echtgenoten voor de gevolgen van de scheiding voor hun huis, de huwelijkse voorwaarden en hun testamenten voor advies en afwikkeling bij de notaris langs gaan.


Meer dan eenderde van het aantal huwelijken strandt. Geen prettig vooruitzicht. In de praktijk komen al veel scheidende echtgenoten langs de notaris voor het wijzigen van testamenten, overdracht van onroerend goed, overdracht van aandelen in een besloten vennootschap of andere financiële aangelegenheden. Zodra echtgenoten het eens zijn over de afwikkeling van de scheiding en de gevolgen daarvan, stelt de notaris het echtscheidingsconvenant op. Wij zorgen er aansluitend voor dat het echtscheidingsverzoek via een advocaat bij de Rechtbank wordt ingediend. Daarmee blijft het voor u efficiënt en voordelig.

Wilt u meer weten over zaken die u moet regelen in geval van een echtscheiding en hoe u dat het beste kunt aanpakken? Bel ons of klik op de link onder het kopje “Meer informatie” en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.