Dementie en dan …

Van 20 tot en met 29 september houden verschillende organisaties een campagne voor een betere behandeling en bejegening van mensen met een vorm van dementie. Ook de notaris speelt daarin een belangrijke rol. U kunt bij de notaris informatie krijgen over de notariële volmacht en het levenstestament, twee bijzonder geschikte instrumenten om er voor te zorgen dat alle zaken netjes geregeld worden.


De focus in de campagne DementieEnDan ligt op wat iemand nog wél kan. Notarissen sluiten hierop aan met de campagne ‘Wie geeft u het vertrouwen?' Veel ouderen weten nog niet wat de notaris voor hen kan doen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en geven u passend advies voor uw situatie. Bij het laten vastleggen van financieel-juridische zaken volgens individuele wensen en behoeften spelen twee belangrijke vragen: ‘Wie geeft u het vertrouwen?' en ‘Weet u wel wat u uit handen geeft?'. Notarissen zijn alert op mogelijke ‘niet pluis'- signalen bij ouderen en weten hoe ze hiermee moeten omgaan. Hiermee kunnen wij u helpen om financieel misbruik te voorkomen.

Op 23 en 24 september 2013 zendt de AVRO een documentaire uit waarbij vijf mensen met dementie worden gevolgd en hun omgeving. Documentairemaakster Ireen van Ditshuyzen heeft deze mensen ongeveer twee jaar gevolgd. De documentaire laat zien waar dementerenden in het dagelijks leven tegenaan lopen en welke rol de huisarts, casemanager, bankmedewerker, notaris, mantelzorger enzovoort hierbij heeft. Voor meer informatie over de campagne kunt u ook kijken op http://www.dementieendan.nl/.

Wilt u meer weten over de notariële volmacht en levenstestament en (mogelijke) dementie? Bel ons voor het maken van een afpsraak