Crisismaatregelen tweede huis jaar verlengd

[Bron: ANP] De tijdelijke crisismaatregelen voor woningbezitters die met een tweede huis zitten dat zij niet verkocht krijgen, blijven ook volgend jaar van kracht. Een woningbezitter met dubbele woonlasten heeft nu 3 jaar lang recht op hypotheekrenteaftrek over beide hypotheken, in plaats van de gebruikelijke 2 jaar. Daarnaast mogen mensen als zij na een periode van verhuur weer met een leeg tweede huis komen te zitten, de financieringskosten voor die woning weer aftrekken.


Beide maatregelen zouden per 1 januari komen te vervallen, maar worden met een jaar verlengd. Aanleiding is de nog altijd moeilijke situatie op de huizenmarkt. De woningmarkt is lichtjes aan het herstellen, maar nog wel broos. De Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwde eerder dat veel huizenbezitters door het wegvallen van de genoemde regelingen in grote problemen dreigden te komen.

Met de maatregel worden de mensen zekerheid geboden voor het komende jaar.

Wilt u meer weten over het kopen van een huis terwijl u uw eigen woning nog niet heeft verkocht? Bel ons voor het maken van een afspraak over de mogelijkheden die u heeft.