Archief notaris Henk Kauffeld Nieuwe Pekela naar DJB Notarissen

Henk Kauffeld (64) is op 1 april gestopt met zijn werkzaamheden. Het archief van notaris Kauffeld wordt met toestemming van de minister van Rechtsbescherming over enkele maanden verplaatst naar het kantoor van Dijkstra Jansen Bergman notarissen & juridisch adviseurs in Stadskanaal.


De minister voor Rechtsbescherming heeft hem eervol ontslag verleend. Tot 1 januari worden nog wel de lopende zaken door Kauffeld afgehandeld. De inwoner van Nieuwe Pekela is tot die datum een zogeheten waarnemend notaris van zijn eigen kantoor. Er heeft zich helaas geen opvolger gemeld. Na een periode van meer dan twee eeuwen heeft Pekela geen notariskantoor meer. Het archief van notaris Kauffeld wordt met toestemming van de minister van Rechtsbescherming over enkele maanden verplaatst naar het kantoor van Dijkstra Jansen Bergman notarissen & juridisch adviseurs in Stadskanaal.

In Stadskanaal wordt momenteel ruimte gecreëerd om het papierwerk een plek te geven. Dan gaat het om onder meer de originele notariële aktes, die in ieder geval 20 jaar op ons notariskantoor bewaard moeten blijven. De aktes van 20 jaar en ouder worden overgebracht naar de Centrale Archief Selectiedienst (CAS) in Winschoten. Kauffeld vindt het vanzelfsprekend jammer dat geen opvolger zich heeft gemeld, nadat hij besloten heeft om te stoppen als notaris. Het kantoor aan de Abraham Westerstraat A 85 wordt daarom te koop aangeboden. Hij is wel blij dat het archief onderdak krijgt in Stadskanaal. "Ik ken Frits goed en de verhoudingen zijn altijd prima geweest. Hij mag me ook altijd bellen als het nodig is."

Dijkstra Jansen Bergman heeft voldoende ruimte en we hopen dat de inwoners van Pekela en omliggende dorpen die in het verleden een akte hebben laten opmaken bij Kauffeld, dat voortaan bij ons gaan doen. Het hele cliëntenbestand van notaris Kauffeld wordt in ons kantoorsysteem geïntegreerd. Het dossier van iedere klant is voorhanden en kan dadelijk worden ingezien. 

Heeft u vragen over uw dossier of behoefte aan advies? Neem dan gerust contact op met ons kantoor. 

Zie ook het artikel in Het Streekblad "Archief notaris Henk Kauffeld in Nieuwe Pekela verhuist naar notariskantoor in Stadskanaal"